Bebić otvorio Igre u Irigu

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije u četvrtak, 7. juna 2018, prošao i Irigom

Bebić otvorio Igre u Irigu

čet, 07. juni 2018.


Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije prošao je i Irigom. Gradić na obroncima Fruške Gore ugostio je puno mališana iz ove opštine, ali bilo je i dece iz Lazarevca i Smedereva, koji su preko Iriga tražili put za državno finale u Beogradu.

Igre su na gradskom stadionu otvorili Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Lazar Pilipović, sekretar Sportskog saveza opštine Irig, Marko Kelember, glavni SIM koordinator za Irig, Srđan Budimčić, asistent SIM koordinatora za ovu opštinu, Zorica Mijatović, sportska direktorka SIM Srbije i Marija Mihajlović, asistent predsednice SIM Srbije.

– Kada mi je prošle godine naš saradnik Slobodan Đurić predložio da i mali Irig bude deo velike SIM priče, obavili smo razgovore u ovom gradu i nismo pogrešili. Irig je srce Fruške Gore, i ovde se uvek lepo osećamo. Drago mi je što imamo više dece nego prošle godine. To znači da su se Igre zavolele – istakla je predsednica SIM Srbije, Ivana Jovanović.

Mališani koji su bili na otvaranju ovacijama su ispratili baklju prijateljstva koju je u Irigu nosila Ivana Lončar, prvakinja u atletici Sportske Olimpijade školske omladine Vojvodine. Zajedno sa ostalima ona je upalila plamen i Igre u ovom gradu su mogle da počnu.

– Utisci su predivni. Drago mi je što se i ove godine družimo uz Sportske igre mladih. Ovakve Igre su najlakši i najbolji način da decu uputimo na pravi put. A to je put zdravlja, fizičke aktivnosti, zdravog života i sporta. Sport ne poznaje nacionalnost, pol i pripadnost. Sport je univerzalna disciplina i na taj način prosto briše sve granice na svetu – istakao je Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, koji je i diplomirani sportski trener.