Brodarevo iznenadilo na pesku

I u Prijepolju održane Sportske igre mladih

Brodarevo iznenadilo na pesku

pon, 04. juni 2018.


Još jedan srpski grad osetio je čaroliju Igara. Karavan radosti i prijateljstva prošao je i Prijepoljem. Svečanim programom na platou Doma kulture, Igre su zvanično otvorene i za ovaj grad. Prisutne je pozdravila Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, uz koju su na otvaranju bili članovi SIM tima, sportska direktorka Zorica Mijatović, asistent predsednika Marija Mihajlović, glavni koordinator Goran Vještica, stručna saradnica Ana Brđović i koordinator za grad Prijepolje Branislav Divac. Ispred grada Prijepolja na otvaranju je bio Nebojša Žunić, član gradskog veća opštine Prijepolje, a decu su pozdravili i Milovan Milićevič, predsednik Sportskog saveza Prijepolja i Admir Mušović, generalni sekretar ovog saveza.

- Drago mi je što smo četvrti put u Prijepolju. Deca vole igre, a mi smo presrećni kada saznamo da se i jedno novo dete oprobalo potpuno besplatno u Sportskim igrama mladih. A u Prijepolju smo danas imali puno novih SIMovaca i za nas su svi oni pobednici – istakla je Ivana Jovanović.

Kao i u svim drugim gradovima veliko oduševljenje kod mladih došlo je kada je sa bakljom na plato dotrčala juniorska reprezentativka Srbije u košarci, Marija Cvijović i kada je upaljen plamen a u vazduhu su letele konfete.

Bilo je puno zanimljivih sportova u Prijepolju danas, igralo ih se šest. Posebno neizvesno bilo je na malom fudbalu, gde je igran Coca cola kup, koji zaista je doneo novi dug na malim terenima, kada su Sportske igre mladih u pitanju. A ekipa Brodareva iznenadila je favorizovane ekipe, pobedivši u konkurenciji dečaka u odbojci na pesku.

Plasman prve tri plasirane ekipe po sportovima – Prvo mesto obezbedilo je plasman na Državno finale u Beogradu.:

Fudbal: 1. Faraoni, 2. Prijepolje 93, 3. Polimlje 05.

Odbojka devojke: 1. Bambi volej, 2. Trandtex, 3. Prijepolje.

Rukomet devojke: 1. Prijepolje, 2. Valter, 3. Bostani. Dečaci: 1. Beli anđeo, 2. Kolovrat, 3. Bostani.

Odbojka na pesku devojke: 1. Bambi volej, 2. Lavice, 3. OK Elan. Dečaci: 1. Brodarevo, 2. Malinari, 3. Kučević šped.

Basket 3 na 3: 1. Pingvini s Madagaskara, 2. 7 days, 3. Jahači apokalipse. Devojke: 1. Mileševska, 2. KK Zlatar, 3. Barbike.