Fudbaleri upalili plamen prijateljstva

Sportske igre mladih pred velikim brojem dece održane i u Vranju

Fudbaleri upalili plamen prijateljstva

pon, 11. juni 2018.


Vranje je danas bio grad u kome su se igrale Sportske igre mladih. Bilo je lepo videti školarce koji su sa svih strana stizali ispred Sportske hale u Vranju, kako bi prisustvovali Svečanom otvaranju Igara za ovaj grad.

Prisutnima su se obratili Nenad Đorđević (član gradskog veća za sport i omladinu grada Vranja), Ivana Jovanović (predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Nebojša Cvetković (predsednik Sportskog saveza grada Vranja), Miroslav Spasić (glavni koordinator Sportskih igara mladih za Vranje) i Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije). Učesnici će se danas takmičiti, ali ono što je još bitnije, i oni to znaju u ovim Igrama su svi pobednici.

Kao jedan od 20 gradova domaćina Karavana radosti i prijateljstva, u Vranju su na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta, organizovani finalni mečevi u osam sportova. Nadmetanje u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri ,,između dve vatre", organizovano je terenima Sportske hale, Medicinske i Ekonomske škole, Domu učenika kao i na teniskim terenima u Sportskom centru.

Maskota Viktor i u Vranju je izazvao pažnju najmlađih. A ovacije su usledile kada su mladi fudbaleri Dinama, koji su prošle godine pobedili u Splitu, utrčali ka bini sa bakljom. Usledilo je paljenje plamena prijateljstva i Igre su mogle da počnu.

– Ponavljam ovo puno puta, ali to je najvažnije, a to je da ste svi vi i u ovom gradu za nas pobednici. Hvala vam što ste zavoleli Sportske igre mladih i želim vam da uživate u sportu koji volite i stičete što više novih prijatelja – istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Pozdravljajući decu učesnike ne samo iz Vranja, već iz celog Pčinjskog okruga, kao i goste iz okruženja, gradski većnik Nenad Đorđević poručio je da pored zdravih stilova života, ove igre donose i nova prijateljstva.

– Bogati ste onoliko koliko imate pravih prijatelja u životu. Ako pri tom kao u sportu budete uporni, istrajni i izdržljivi, onda postajete bogati pojedinci društa, a svi mi bogatiji zajedno sa vama – preneo je lepu poruču prisutnoj deci Nenad Đorđević.

Predsednik Saveza za školski sport Vranja, koji je i glavni koordinator SIM za ovaj grad, Miroslav Mićko Spasić podsetio je tom prilikom da je Vranje najuspešniji predstavnik Srbije na svim do sada održanim finalima u Splitu.

Inače, Sportske igre mladih pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti. SIM Srbije se priključio i Organizaciji Čepom do osmeha i na svim manifestacijama prikupljaju se čepovi u saradnji sa predstavicima ove ogranizacije.