I Čačak osetio SIM čari

Mališani u Čačku se družili i takmičili u Sportskim igrama mladih

I Čačak osetio SIM čari

uto, 05. juni 2018.


Maj mesec protekao je u spektaklima koje su priređivane na Sportskim igrama mladih. Ako je suditi po današnjim završnim takmičenjima Igara, održanim u Čačku i jun mesec biće pun pogodak za osnovce širom Srbije. Sportske igre mladih danas su na terenima Sportkog centra „Mladost” okupile na hiljade dečaka i devojčica. Talentovana atletičarka AK Čačak Iva Zelenović, utrčala je sa bakljom uz aplauz ostalih. U prisustvu Ivane Jovanović (predsednica SIM Srbije), Vladana Milića (zamenika gradonačelnika Čačka), Miloša Stevanića (direktor SC Mladost) i drugih upaljen je plamen prijateljstva i Igre su označene otvorenim za ovaj grad, a bilo je lepo čuti kako svi zajedno pevaju himnu Srbije.

– Vrlo smo ponosni, jer su Sportke igre mladih postale jedan brend. Veliki broj mališana voli i učestvuje u ovom projektu koji prvenstveno služi kako bi se deca družila I stekla nove prijatelje. Čačak se uključio u Karavan radosti i prijateljstva, i biće jedan od 20 gradova u kojima ćemo na čak 120 terena organizovati Sportske igre mladih za 2018. godinu. Svaki sport koji se igra je zanimljiv na svoj način i još jednom ističem da su za nas svi pobednici. Posebno veliko interesovanje u svim gradovima vlada za turnire Coca cola kup, gde zaista viđamo sjajne poteze i biće fenomenalno videti najbolje ekipe osnovaca koji će doći na Državno finale u Beogradu, od 23. do 29. jula – poručila je Ivana Jovanović, koja je obišla sve terene gde su danas deca igrala I družila se u Čačku.

Član Upravnog odbora Čačanskog sportskom saveza, Ivana Vukajlović rekla je da je grad maksimalno podržao i ovu manifestaciju kao i sve ostale, koje okupljaju puno sportista.

– Posle krosa RTS-a, Radničkih sportskih igara i nekoliko hiljada učesnika i na jednom i na drugom događaju, istu toliku posećenost očekujemo I na ovom sjajnom takmičenju za decu – deo je izlaganja Ivane Vukajlović.

Branislav Damjanovski glavni koordinator SIM za Čačak i koordinator Moravičkog okruga za školska sportska takmičenja istakao je da osim aktivnih učesnika u Igrama, velika je poseta dece koja samo postmatraju.

– Lepo je videti mlade koji u veliko broju dolaze da podrže svoje drugare. Da ih bodre a posle mečeva zajedno da se druže. Ove igre zaista donose radost i zahvaljujem se čelnicima SIM što su se odlučili da I naš grad bude deo ove manifestacije. Veliku pomoć dobili smo i od gradske samouprave i Sportskog centra ali i nastavnika I profesora fiziočkog. Pobednici su obevešteni da ih čekaju nova uživanja u Beogradu, a nadamo se da će neki iu Čačka obezbediti I put u Split, na veliko Međunarodno finale, sa decom iz okruženja – istakao je Damjanovski.