POČELA JE 10. SEZONA! SREĆNO SIMOVCI!

Dunav osiguranje Sportske igre mladih započele su jubilarnu, 10. sezonu Igara u Srbiji.

POČELA JE 10. SEZONA! SREĆNO SIMOVCI!

pet, 27. januar 2023.


Savindan, dan koji obeležavaju učenici širom Srbije, a koji su i učesnici ove najveće sportske amaterske organizacije u Evropi, simbolično je odabran kao dan koji će označiti početak aktivnosti u Srbiji.

Deo SIM porodice postala su deca sa teritorije opštine Žabalj, gde je odigran turnir Coca Cola Cup. Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ponosan što su Igre došle u Žabalj i da je siguran da će deca iz ovog kraja pokazati da su dobri sportisti, ali da im je podjednako važno da šire drugarstvo i neguju fer plej. Predsednik opštinskog veća za sport Zoran Šolaja rekao je da se nada da je ovo samo početak druženja dece Žablja i Igara i da opština sve čini kako bi se deci omogućilo da rastu u što zdravijoj atmosferi, a očigledno da je da Igre imaju istu misiju.

Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović čestitao je deci Srbije školsku slavu,  zahvalio se deci Žablja na odzivu, a pobednicima poželeo mnogo sreće na narednim nivoima takmičenja. Popović kaže da je pred decom Srbije i timom Igara važna godina u kojoj će Igre proslaviti svoj deseti rodjendan. "Nove generacije dece, novi gradovi, rekordan broj događaja su pred nama. Daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje koje su nam ukazala deca, roditelji, učitelji, nastavnici i lokalne samouprave  i naši sponzori zahvaljujući kojima je sve za decu besplatno", naglasio je Popović.

I ove godine u okviru Igara biće održane ekološke radionice "Zero Waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu". O značaju očuvanja životne sredine govoriće se na više od 20 radionica.

U narednom periodu širom Srbije održavaće se kvalifikacioni turniri u svih deset sportova koji su deci na raspolaganju. Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pozivaju svu zainteresovanu decu da prate obaveštenja na njihovim društvenim mrežama i portalu igremladih.rs, gde će se uskoro otvoriti i online prijave.