Srbija šampion u fudbalu!!!

Srbija je pobednik finalnog turnira Sportskih igara mladih u Splitu

Srbija šampion u fudbalu!!!

ned, 20. avgust 2017.


Zvao se fudbal ili nogomet, svjedno. Na kraju svega piše: Srbija je pobednik finalnog turnira Sportskih igara mladih u Splitu. Zasluženo!

Zlatne medalje odlaze u Vranje ( Dinamo), počasti su pripale: Nikoli Pešiću, Nikoli Simiću, Lazaru Miciću, Zoranu Jašareviću, Aleksandru Stojilkoviću, Ognjenu Ristiću, Milanu Stojkoviću, Petru Vasilkoviću Aleksandar Milenkoviću i njihovom treneru Draganu Manasijevu.

Dakle, u nadmetanjima sa vršnjacima iz Hrvatske (Sveta nedelja, Zagreb) i BiH (Gračanica, Visoko) momci sa juga Srbije fizički, možda, slabiji, ali tehnički neuporedivo potkovaniji, prikazali su, zbilja, bogat repertoar, ponudili i „štiklu“ i „lažnjak“, i vic, i šut, i ono što je vrednije od svega i obavezno stavlja na papir – lopte u mreži.

Protiv Hrvata 1:0, 2:0, 2:1, 3:1 i konačnih 3:2. Trostruki strelac u tom meču (dva puta po 15 minuta) – Lazar Micić, zasigurno najzapaženiji pojedinac turnira, ujedno i najefikasniji (ukupno pet golova), budući da se pogocima (dva) istakao i u susretu sa BiH, pored njega upisali su se u strelce Aleksandar Stojilković i Nikola Pešić – 4:2.

Crta se podvukla, pobednički ples na terenu započeo, a na tribinama čulo: Sve je 20. dana avgusta bilo – MAJSTORIJA.

Fudbal ili nogomet, svejedno, Srbija je šampion u gradu pod Marjanom.