Talentovani Andrej Pavlović nosio baklju u Kraljevu!

U utorak, 23. juna, uz podršku tehničkih partnera Igara, u Kraljevu održana takmičenja u četiri sporta

Talentovani Andrej Pavlović nosio baklju u Kraljevu!

uto, 23. juni 2020.


U utorak, 23. juna, uz podršku tehničkih partnera Igara u tom gradu – OK Tehničar i FK Kiker, Igre su za ovaj grad otvorene u Balon hali kluba Kiker. Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je Ognjen Jevremović, a u ime sudija Đorđe Vasiljević, dok je baklju uneo Andrej Pavlović. A promoter turnira u malom fudbalu bio je Rade Todorović, nekadašnji fudbaler Sloge, OFK Beograda, Napretka, sofijske Slavije i nekadašnjeg bundes ligaša Nirnberga. Klinci su na otvaranju bili oduševljeni jer su mogli da uživaju u novom Coca-Cola kutku, gde se sa njima igrao maskota Viktor.

Uoči početka takmičenja, prisutne su pozdravili Nikola Radević pomoćnik gradonačelnika Kraljeva i Dragan Đorđević, koordinator Igara za Kraljevo, uspešni odbojkaški trener i predsednik OK Tehničar. Đorđević je u ime organizatora uručio veliki pehar predsednici SIM Srbije Ivani Jovanović, kao znak da su ona i Igre veliki pobednici.

– Deca obožavaju Sportske igre mladih i atmosfera u Kraljevu je bila zaista sjajna. Uzbudljivo je na svim terenima. Kao što je poznato, ovde rezultat nije važan, već je najbitnije to da deca budu srećna i razdragana i da pobedi ova naša mladost. Nadam se da će Igre još dugo trajati. To je koncept koji ima veliku vrednost ne samo u našem gradu, već i u čitavoj našoj državi i regionu, budući da na najlepši mogući način kod dece budi ljubav prema sportu, druženju i zdravom životu. Siguran sam da će se bar deset procenata takmičara koja učestvuju na Igrama u budućnosti profesionalno baviti sportom i to je zaista velika vrednost ove manifestacije – poručio je Đorđević.

Karavan radosti i prijateljstva „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih” ove godine bi trebalo da prođe kroz ukupno 25 gradova u Srbiji, a ukupno 35 zajedno sa Coca-Cola kup turnirima u malom fudbalu. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. U SIM Srbije se zahvaljuju medijima na velikoj podršci. A sve ovo ne bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije.

Igre nastavljaju svoj karavan radosti i prijateljstva krstareći Srbijom i već u petak očekuje se novi spektakl u Nišu, subota je planirana za Kuršumliju a 29. juna Igre stižu u Surdulicu...

Posebnu zahvalnost SIM Srbije uz medije, na podršci u realizaciji svih aktivnosti duguju i pulu sponzora: generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje i kompanijama Coca-Cola i Coca-Cola HBC, Banka Poštanska štedionica, Elektroprivreda Srbije, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.