Zahvalnica direktoru Rokviću

Predstavnici SIM posetili Sašu Rokvića, direktora Doma učenika srednje železničke škole, sa kojim je ostvarena uspešna saradnja dok je bio u Domu PTT škole

Zahvalnica direktoru Rokviću

uto, 17. april 2018.


Sportske igre mladih u Srbiji igraju svoju petu sezonu. April mesec je rezervisan za sastanke, dogovore i promocije, a sve kako bi Igre nadmašile one prethodne. Tako su predstavnici SIM posetili Sašu Rokvića, direktora Doma učenika srednje železničke škole, sa kojim smo uspešno sarađivali dok je bio u Domu PTT škole. Rokvić je primio našu delegaciju, koju su činile Ivana Jovanović, predsednica SIM srbije i Marija Mihajlović, asistent predsednice. Na sastanku je prisustvovao i Miloš Kovačević, savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Mi smo prvi put prošle godine sarađivali sa gospodinom Rokvićem. Naša poseta je mali znak pažnje i prilika da kažemo veliko hvala u ime dece Srbije, Sportskih igara mladih i moje lično ime, na svim malim i velikim koracima koje je Saša Rokvić sa saradnicima, preduzeo da nam pomognete da deca iz svih delova naše zemlje borave u Beogradu i da se zahvaljujući njegovoj posvećenosti osećaju kao kod kuće. Veći deo malih Simovaca, je na žalost, prvi put bio u poseti Beogradu i nose prelepa sećanja druženja u Domu i učešćem na državnom finalu 2017. Hvala vam što ste prepoznali našu energiju za realizaciju projekta, kao i što ste doprineli svojom energijom da se sve organizuje na zavidnom nivou. Očekujemo da će naša saradnja i sada u Domu ŽOC, biti nastavljena u još većem obimu, na obostrano zadovoljstvo – istakla je Ivana Jovanović, koja je tom prilikom Saši Rokviću uručila zahvalnicu za doprinos, podršku i razvoj Sportskih igara mladih.

Rokvić se zahvalio na priznanju, istakavši da je pozitivno iznedađen ovim gestom, poručivši da je ovaj projekat baš ono što deci treba.

– Ovakva priča direktno utiče na razvoj dece u ovom vremenu. Sportske igre mladih su pravi put do cilja, a to je da imamo mlade i zdrave ljude – rekao je Rokvić.

On je takođe pozdravio misiju projekta, koji je mnogo više od samog sporta, stvaranje timskog duha, spajanje dece i rađanje novih prijateljstava, igra i pre svega podržavanje fer pleja, za koji se SIM zalažu već godinama.

– Bitno je da se održava ovaj sistem koji zaista radi fantastično i napreduje iz godine u godinu sve više. Kroz sport, deca stvaraju nova prijateljstva, uče i postaju bolji ljudi. A svi mi smo tu da pomognemo, koliko je u našoj moći, naravno u interesu dece Srbije – zaključio je Rokvić.