DECA LEBANA ODUŠEVLJENA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

Posle Ćuprije gde su Dunav osiguranje Sportske igre mladih prvi put održale svoj turnir i Lebane je prvi put bilo domaćin Karavana radosti i prijateljstva.

DECA LEBANA ODUŠEVLJENA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

čet, 12. maj 2022.


Deca iz Lebana, Medveđe, Bojnika i okoline uživala su u sportskom danu, a oni najbolji izborili su plasman na Regionalno finale koje se održava u Surdulici. Najveći broj ekipa učestvovao je na Coca Cola kupu, gde su se najbolje pokazali fudbaleri iz Medveđe. Takođe, u basketu, dominirao je tim iz Medveđe. Najmlađi su svoju borbenost, ali i drugarstvo pokazali u igri „između dve vatre“. Na turniru u malom fudbalu dominirao je fair play. Kako su izjavili dečaci iz pobedničke ekipe iz Lebana, kada su shvatili su da će pobediti, odlučili su da broj golova ne bude baš presudan, već da zajedno sa suparničkom ekipom uživaju u igri. Revijalno su se igrali šah i odbojka, a ko god je želeo, mogao je da zaigra stoni tenis. Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Lebana.

Stariji osnovci učestvovali su u ekološkoj radionici „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, a za najmlađe je organizovana štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“. Predsednik opštine Ivan Bogdanović pozdravio je decu i poželeo da ovo bude početak jednog divnog prijateljstva dece iz ovog kraja Srbije i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.