DRUŽENJE SIMOVACA U SURDULICI

U Sportskoj hali u Surdulici održan je još jedan Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

DRUŽENJE SIMOVACA U SURDULICI

čet, 18. maj 2023.


Pristune su pozdravili ministar Novica Tončev, predsednica opštine Aleksandra Popović, zamenik predsednice Aleksandar Radojičić, većnik za sport Nebojša Arsić, predsednik Sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović. Učesnicima Igara i gostima se obratila predsednica opštine, koja je deci uputila reči podrške:

„Najvažnije je u životu biti dobar, iskren i pošten čovek. Zadatak svih nas je upravo to, da od vas stvorimo divne ljude koji će voditi brigu o Surdulici, kao što vodimo mi. Draga deco, roditelji, uvaženi prosvetni radnici, želim vam mnogo sreće i zdravlja, uživajmo i ove godine u ovoj manifestaciji“, poručila je Popović na otvaranju Igara u Surdulici.

Sreću i uspeh u takmičenju, uz želju da u Surdulici sklope nova prijateljstva, poželeo je i direktor takmičenja Filip Komarica.

Na otvaranju Igara nastupilo je novoosnovano kulturno-umetnično društvo pri Sportskom savezu Surdulice, a himnu Srbije interpretirao je Čedomir Cvetković. Plamen prijateljstva su zapalili lav Viktor i SIM-ovci Dunja Đokić i Miodrag Cvetković. Održana su takmičenja u disciplinama: „Lino“ između dve vatre, Coca-Cola cup, 3x3 i trka na 60 metara. Ekipe i pojedinici koji su izborili plasman na dalja takmičenja su:

- u 3x3, u muškoj konkurenciji, najbolja je bila ekipa „Džoker“, a u ženskoj, ekipa „Morava 21“,

- na turniru Coca-Cola kup, dečaci iz ekipe „Foto Staja“ su bili prvi, dok su u kategoriji devojčica  „Panterke“ osvojile zlatnu medalju,

- mali fudbal, dečaci u kategoriji 2012. i mlađi, najbolje je odigrala ekipa „Mladost 1“,

- LINO Između dve vatre igrale su brojne ekipe, ali je u konkurenciji 2012. godište i mlađi prvo mesto osvojila ekipa „Vukovci“, dok je među mlađim učesnicima, najbolja bila ekipa „Georgi Dimitrov“,

- u trci na 60 metara, u kategoriji 2014. godište i mlađi, prva tri mesta i plasman na Regionalno finale izborili su Marko Marković, Bogdan Petrović i Sava Ivanović, u istoj kategoriji među devojčicama najbrže su bile Bojana Peneva, Jana Mitov i Maša Petrović; U kategoriji straijoh učesnika prva tri mesta u muškoj konkurenciji su zauzeli Maksim Ivanović, Mihajlo Ćudić i Nikica Simeonov, a u ženskoj Iva Rakićević, Iva Zlatanović i Nera Pavlović.