SIMOVCI IZ LEBANA UPALILI PLAMEN PRIJATELJSTVA

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, posetio je Lebane. Sportsko-rekreativnni centar “Lebane”, bio je mesto okupljanja i druženja raspoloženih SIMOVACA koji su učestvovali u Igrama, ali i oniih koji su sa tribina pružali nesebičnu podršku.

SIMOVCI IZ LEBANA UPALILI PLAMEN PRIJATELJSTVA

pon, 15. maj 2023.


Plamen prijateljstva, zajedno sa našom maskotom lavom Viktorom, zapalile su Lorija Milošević i Ivona Miljković. Miloš Ristić, direktor SRC „Lebane“ zahvalio se svima što su deo Dunav osiguranje sportskih igara mladih u Lebanu: „Zaista je lepo što su Igre ponovo u Lebanu i što ćemo danas ovde moći da se družimo i takmičimo. Hvala svima koji učestvuju i želim vam mnogo sreće“, izjavio je Ristić na otvaranju Igara.

Prisutne je u ime Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pozdravio direktor takmičenja Filip Komarica, koji je istakao da je važan sportski uspeh, ali i da svako dete upamti Sportske igre mladih po novim prijateljstvima.

Koliko je važno biti dobar drug, SIMOVCI iz Lebana su pokazali i u “Dunav korneru” gde su ostavljali poruke protiv vršnjačkog nasila. Podsećamo, ove godine, u saradnji sa generalnim sponzorom Sportskih igara mladih, kompanijom “Dunav osiguranje”, sprovodimo kampanju “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, koja za cilj ima da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, naročito na sportskim terenima. Učesnici Igara će do kraja 10. sezone ostavljati svoje poruke, a autori najboljih će biti nagrađeni.

Najbolji pojedinci i ekipe na sportskim terenima ostvarili su plasman na Regionalno finale:

Lino između dve vatre 2012. Bojnik, 2104. Školica sporta Lebane

atletika (trka na 60 metara)

dečaci 2014.: Antonije Jovanović, Tadija Arsić, Dušan Mladenović, Pavle Vojinović

dečaci 2012.: Aleksandar Delijević, Veljko Mitrović, Uroš Mitrović, Pavle Zdravković

devojčice 2014.: Milica Krstić, Ilina Nikolić, Vasilija Veličković

devojčice 2012.: Kalina Cvetković, Miona Cvetković, Dunja Mladenović

mali fudbal 2012. i mlađi – „Polet“ Stajkovce

Coca-Cola kup dečaci „Pusta reka“ Bojnik, devojčice OŠ „Radovan Kovačević – Maksim 1“

3x3 dečaci „Maksim 3“, devojčice „Maksim 2“

Narednih dana Karavan radosti i prijateljstva stiže u Surdulicu, Novi Pazar, Arilje i Zlatibor.